Makaron z grzybami

Gdy nie masz dużo czasu na gotowanie!

Czas przyrządzenia: około 40 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1/2 kg makaronu wstążki
  • 1/2 kg grzybów
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 8 dag startego parmezanu
  • 3/4 szklanki wywaru
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Grzyby oczyścić i pokroić na plasterki. Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodać pokrojone grzyby. Dusić do miękkości. Pod koniec doprawić do smaku i dodać połowę natki pietruszki.

2. Połowę grzybów zmiksować i połączyć z wywarem jarzynowym. Do ugotowanego makaronu dodać zmiksowany sos grzybowy, pozostałą część grzybów i połowę parmezanu. Całość wymieszać i doprawić.

3. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem oraz pietruszką. Podawać na gorąco jako danie obiadowe lub kolacyjne.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje