Makaron ze szpinakiem i łososiem

Szybki i prosty w przygotowaniu.

Składniki:

●200 g makaronu

Reklama

●pęczek świeżego szpinaku

●czerwona cebula

●ząbek czosnku

●filet z łososia

●1/2 cytryny

●olej

●sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju.

2. Dodaj posiekany szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Duś do wyparowania wody, po czym połącz z ugotowanym makaronem.

3. Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj skórkę z 1/2 cytryny. Łososia natrzyj solą, pieprzem i startą skórką. Obficie skrop sokiem z cytryny. Rybę piecz w temperaturze 200ºC przez około 20 minut.

4. Na talerzu ułóż makaron ze szpinakiem, a na nim pokrojone kawałki ryby.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje