Masło cytrynowe

Aktualizacja

Masło cytrynowe rozsmaruj na chlebie - jest tak pyszne i oryginalne w smaku, że nie potrzeba do nich innych dodatków. Warto się o tym przekonać i niewielkim nakładem pracy stworzyć własne masło cytrynowe.

Masło cytrynowe zaskoczy gości! Takie kromki doskonale pasują m.in. do dań rybnych
Masło cytrynowe zaskoczy gości! Takie kromki doskonale pasują m.in. do dań rybnych123RF/PICSEL

Składniki: 

100 g masła

1/2 cytryny

szczypta soli

Masło cytrynowe - przygotowanie

Wyciskamy sok z 1/2 cytryny, łączymy go ze szczyptą soli i masłem, najlepiej poprzez zmiksowanie.

Gotowe masło smakowe chłodzimy.

Sprawdź też inne przepisy:

Zobacz także

"Ewa gotuje": Majonezy smakowePolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas