Sos 1000 wysp

Aktualizacja

Sos 1000 wysp to najbardziej znany sos świata. Nazwę zawdzięcza regionowi geograficznego na pograniczu Stanów Zjednoczonych i Kanady, gdzie mieszkała Sophia LaLonde, której przypisuje się autorstwo oryginalnej receptury sosu. Dlaczego sos 1000 wysp zyskał taką popularność? Sprawdź!

Sos 1000 wysp zdecydowanie zasłużył na swoją sławę. Jest pyszny
Sos 1000 wysp zdecydowanie zasłużył na swoją sławę. Jest pyszny123RF/PICSEL

Sos 1000 wysp - przygotowanie

Połowę ogórka ścieramy na małych oczkach, podobnie postępujemy z oliwkami. Paprykę kroimy najdrobniej, jak potrafimy. Starte produkty umieszczamy w niedużej miseczce, dodajemy rozdrobnioną paprykę i pozostałe składniki, łącznie z przyprawami. Mieszamy starannie, aż otrzymamy sos o możliwie jednolitej konsystencji.

Gotowy sos chłodzimy przynajmniej przez godzinę.

Sprawdź też inne przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Galaretka z cydruPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas