Mus czekoladowy z czapeczką

Dla dzieci i dorosłych.

Składniki:

Reklama

Mus:

  • 20 dag czekolady
  • 5 łyżek cukru pudru
  • łyżka masła
  • 4 żółtka
  • 2 białka
  • 330 ml śmietanki 30-proc.

Wierzch:

  • 180 ml śmietanki 30-proc.
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki kakao

Przygotowanie:1 Czekoladę połam, dodaj 3 łyżki wrzątku, roztop ją na parze. Przestudź, połącz z masłem i cukrem.2 Białka ubij na pianę. Do czekolady, ciągle delikatnie mieszając, dodawaj najpierw po żółtku, a potem porcjami pianę.3 Ubij 330 ml śmietanki na sztywno, wymieszaj z czekoladą. Gotowy mus przełóż do schłodzonych pucharków albo słoiczków.4 Ubij także 180 ml śmietanki, połącz z kakao i cukrem. Przełóż do szprycy, wyciśnij na mus. Schłodź.

Chwila dla Ciebie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje