Naleśniki ze słoika

Aktualizacja

Naleśniki ze słoika? Co to jest? Po co nam to? Kiedy trzeba po nie sięgnąć? Na przykład w sytuacji, gdy nie masz pod ręką miksera, a ręczne ubijanie ciasta na naleśniki wydaje się zbyt męczące? Nic straconego. Z pomocą przychodzi niepozorne naczynie z nakrętką, w którym idealnie połączysz wszystkie składniki. Tak powstaną naleśniki ze słoika!

Dzięki tej metodzie będziesz je robić znacznie częściej
Dzięki tej metodzie będziesz je robić znacznie częściej123RF/PICSEL

Naleśniki ze słoika - przygotowanie

Przygotuj litrowy słoik (albo mniejszy, ale wtedy należy dostosować proporcje składników) i wbij do niego jedno całe jajko. Zakręć i potrząsaj do momentu, aż będzie całkowicie roztrzepane.

Dosyp mąkę, sól, wlej mleko, wodę i dokładnie wymieszaj w ten sam sposób. Ciasto nie powinno być zbyt lejące, ani przesadnie gęste. Konsystencję możesz zmieniać dodając więcej mąki lub mleka.

Potrząsaj do momentu pozbycia się wszystkich grudek. Smaż na patelni posmarowanej cienką warstwą oleju. Podawaj z ulubionym nadzieniem.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Ciasteczka migdałowe na białkachPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas