Reklama

Reklama

Zapiekanka z naleśników

Naleśniki mogą być podawane na słodko i na wytrawnie. Te w formie zapiekanki podbijają polskie stoły! Jest to ciekawy pomysł na obiad, kiedy mamy dość już rutyny.

Składniki

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • pół szklanki wody gazowanej
  • szczypta imbiru
  • olej
  • sól

Składniki

  • Farsz:
  • 1 mały kalafior
  • 3 cebule
  • 50 dag małych pieczarek
  • szczypta mielonej papryki
  • olej
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • 30 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Zmiksuj składniki na ciasto. Na małej ilości oleju smaż cienkie placki. Kalafior ugotuj, pozostaw na sitku, aby obciekł z wody. 

Cebule drobno pokrój, pieczarki przekrój na pół, podsmaż z cebulą i przyprawami na rozgrzanym oleju.  

Kalafior i pomidory pokrój, dodaj do pieczarek, cebuli i przypraw. Smaż chwilę. Naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym naprzemiennie z farszem, każdą warstwę posyp niewielką ilością startego sera. Zapiekaj około 30 minut w temp. 180 st. C.    


Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki | zapiekanka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje