Zapiekanka z naleśników

Aktualizacja

Zapiekanka z naleśników podbija polskie stoły! Jest to ciekawy pomysł na obiad, kiedy mamy dość już rutyny. Zapiekanka z naleśników to nowość, którą na pewno warto sprawdzić!

Zapiekanka z naleśników prezentuje się apetycznie
Zapiekanka z naleśników prezentuje się apetycznie123RF/PICSEL

Zapiekanka z naleśników - przygotowanie

1. Zmiksuj składniki na ciasto. Na małej ilości oleju smaż cienkie placki. Kalafior ugotuj, pozostaw na sitku, aby obciekł z wody. 

2. Cebule drobno pokrój, pieczarki przekrój na pół, podsmaż z cebulą i przyprawami na rozgrzanym oleju.  

3. Kalafior i pomidory pokrój, dodaj do pieczarek, cebuli i przypraw. Smaż chwilę. Naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym naprzemiennie z farszem, każdą warstwę posyp niewielką ilością startego sera.

4. Zapiekaj około 30 minut w temp. 180 st. C.    

Spróbuj też innych zapiekanek:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Domowa czekolada z bakaliamiPolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas