Zapiekanka z naleśników
Aktualizacja
Zapiekanka z naleśników podbija polskie stoły! Jest to ciekawy pomysł na obiad, kiedy mamy dość już rutyny. Zapiekanka z naleśników to nowość, którą na pewno warto sprawdzić!
Składniki:
- 1 mały kalafior
- 3 cebule
- 50 dag małych pieczarek
- szczypta mielonej papryki
- olej
- 30 dag pomidorków koktajlowych
- 30 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
Zapiekanka z naleśników - przygotowanie
1. Zmiksuj składniki na ciasto. Na małej ilości oleju smaż cienkie placki. Kalafior ugotuj, pozostaw na sitku, aby obciekł z wody.
2. Cebule drobno pokrój, pieczarki przekrój na pół, podsmaż z cebulą i przyprawami na rozgrzanym oleju.
3. Kalafior i pomidory pokrój, dodaj do pieczarek, cebuli i przypraw. Smaż chwilę. Naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym naprzemiennie z farszem, każdą warstwę posyp niewielką ilością startego sera.
4. Zapiekaj około 30 minut w temp. 180 st. C.
Spróbuj też innych zapiekanek:
Zobacz również: