Olej rzepakowy. Do czego go wykorzystać

Za bardzo wartościowy uznawany jest olej rzepakowy rafinowany.

Ma tyle samo kwasów omega 3, co olej tłoczony na zimno, zawiera też sporo witaminy E i steroli roślinnych, pomagających utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi. Łatwo go odsączyć po smażeniu, dzięki temu danie zawiera mniej kalorii.

Można go wykorzystać np. do sałatki z dodatkiem piersi indyka!

Reklama

Składniki: 40 dag indyka, olej do smażenia, 1/2 główki sałaty lodowej, 2 jajka ugotowane na twardo, 8 pomidorków koktajlowych.

Sos: 2 łyżki oleju, po łyżeczce łagodnej musztardy i octu winnego, sól, pieprz.

Sposób przygotowania: Indyka rozbij, obsmaż z obu stron. Porwaną sałatę wymieszaj z pomidorkami i jajkami pokrojonymi w ósemki. Składniki na sos wymieszaj, polej sałatkę. Rozłóż pokrojonego indyka.

Więcej w serwisie:

Dzięki nim schudniesz. Na efekty nie trzeba długo czekać!

Ocet jabłkowy: Sekret idealnej cery gwiazd

Dieta za grosik: Ziemniaki przyspieszają przemianę materii

Dowiedz się więcej na temat: olej | sos | S.O.S. | ocet | sekret | Sekret | dieta | ziemniaki | oleje

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje