Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym

Aktualizacja

Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym to doskonały przepis, gdy nie masz pomysłu na kolację we dwoje. Prosty trik wybawi cię z opresji. Wystarczą dowolne warzywa korzeniowe, piekarnik i kilka dodatków, a pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym będą zaraz gotowe!

Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym kuszą kolorem i smakiem
Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym kuszą kolorem i smakiem123RF/PICSEL

Pieczone warzywa z sosem miodowo – orzechowym - przygotowanie

Warzywa pokrój w grube paski, ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą, zapiekaj do miękkości.

W miseczce połącz składniki na sos, wymieszaj.

Na koniec polej nim upieczone warzywa i posyp posiekaną świeżo kolendrą.

Sprawdź też te przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Owoce z lasu pod kruszonkąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas