Pomidory z serem owczym i tymiankiem oraz wachlarze z cukinii

Pyszne przekąski nie tylko dla wegetarian.

Pomidory z serem owczym i tymiankiem

Składniki na 4 osoby:
- 400 g pomidorów,
- 200 g sera owczego,
- sól, biały pieprz,
- pęczek tymianku,
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Pomidory umyć, pokroić w plastry. Ser pokroić. Kawałki folii aluminiowej składać podwójnie i formować z nich miseczki. Rozdzielić do nich pomidory i ser. Doprawić solą i pieprzem. Tymianek umyć, oberwać listki, posypać pomidory. Całość skropić oliwą. Grillować 10 minut.

Wachlarze z cukinii

Składniki na 4 osoby:
- 1 cukinia (250 g.),
- 150 g. sera pleśniowego (typu blue),
- czarny pieprz
Przygotowanie:
Cukinię przeciąć wzdłuż, każdą połówkę przeciąć jeszcze raz, tak aby powstały cztery plastry. Każdy z nich ponacinać wzdłuż. Ser pokroić w kostkę. Na 4 kawałki folii aluminiowej (złożonej podwójnie i uformowanej w miseczkę) nakładać cukinię, w nacięciach układać ser. Grillować 8-10 minut. Doprawić pieprzem.

Dowiedz się więcej na temat: ser owczy | grill

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje