Soczyste szaszłyki

Szaszłyki z kurczaka.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 40 dag filetów z kurczaka,
- 40 dag cukinii,
- cebula,
- 15 dag pomidorków koktajlowych,
- 10 dag pieczarek,
- 3 łyżki oliwy,
- sól, pieprz,
- 1/4 pęczka natki pietruszki,
- 1/4 pęczka szczypiorku,
- 25 dag tłustego twarogu,v - kubek jogurtu naturalnego.

Przyrządzanie:

Cebulę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Szczypior i natkę pociąć. Jogurt wymieszać z twarogiem, dodać cebulę, szczypior i natkę. Sos przyprawić solą oraz pieprzem. Mięso i cukinię umyć, pokroić na kawałki. Na szpilki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie: mięso, cukinię, pomidorki i pieczarki. Szaszłyki smażyć na patelni przez około 8 minut z każdej strony. Podawać je z sosem jogurtowym.
Porcja - 280 kcal
Przygotowanie: 45 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również:

Dowiedz się więcej na temat: drób | kurczak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje