Spaghetti Bolognese

Klasyczny przepis.

Składniki na 4 porcje:

- 40 makaronu spaghetti,
- mały koncentrat pomidorowy,
- 30 dag mięsa mielonego,
- sól, pieprz,
- bazylia, oregano, majeranek,
- szklanka bulionu,
- cebula,
- czosnek (ząbek),
- 1 marchewka,
- 1/2 selera,
- 20 dag pieczarek,
- szczypta cukru,
- olej,
- parmezan

Przygotowanie:

Warzywa obierz, oczyść. Posiekaj cebulę i czosnek. Marchewkę i seler pokrój w maleńką kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na oleju zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj marchewkę, pieczarki i seler. Smaż 4 min. Dołóż mięso i mieszając przysmaż. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i zioła do smaku. Zalej bulionem. Przykryj i duś około 10 minut. W tym czasie ugotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy odcedź. Przełóż do dużej miski. Gotowy sos ponownie dopraw, wyłóż na makaron. Posyp parmezanem.
Porcja zawiera: 415 kcal

Reklama

Kalkulator kalorii

Wakacje dla miłośników włoskiej kuchni!

Dowiedz się więcej na temat: czosnek | spaghetti | Bolognese | makaron | mięso mielone | kuchnia włoska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje