Tartaletki z raw nutellą

„Raw food” to termin, który dosłownie oznacza surową żywność. Obecnie w każdym polskim mieście znajdziemy choć jedną restaurację podającą takie dania, co świadczy o rosnącej popularności tej niebanalnej kuchni w Polsce. Raw food to nie tylko przepisy dla wegetarian lub wegan. Takie desery będą słodkim smakołykiem dla każdego z nas, a przy tym źródłem cennych witamin i minerałów.

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 banany
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki kakao
  • odrobina jogurtu naturalnego lub mleka
  • 1 opakowanie tartaletek/muffinek np. Dan Cake.

Przygotowanie:

1. Awokado oraz banana obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części. Następnie wkładamy do kielicha blendera lub wysokiej miski. Kolejny krok to dodanie miodu, kakao oraz jogurtu lub mleka. Całość miksujemy na gładką masę.

Reklama

2. Jeżeli wolimy aby nasza nutella była bardziej czekoladowa, możemy dodać więcej kakao. Kremem dekorujemy tartaletki i gotowe!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje