Warzywno-serowe pakieciki z grilla

W grillowanej papryce.

Składniki na 6-8 porcji:

- 800 g pomidorów,
- 400 g sera owczego,
- pęczek tymianku,
- pół pęczka rozmarynu,
- 4 łyżki octu jabłkowego,
- 4 łyżki octu cytrynowego,
- sól pieprz, cukier,
- 8 łyżek oliwy z oliwek,
- 200 g czarnych oliwek,
- 6 kolorowych papryk

Przygotowanie:

Ser i pomidory pokroić na kawałki. Octy zmieszać doprawić solą pieprzem, cukrem, wmieszać oliwę i posiekane zioła. Sosem zalać ser, pomidory i oliwki, na chwilę odstawić. Papryki poprzekrawać, do połówek nałożyć zamarynowane składniki. Grillować 5-10 minut.
Czas przygotowania: 40 minut
Jedna porcja zawiera: 1210 kJ/289 kcal

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje