Zielony miks z orzechami laskowymi

Zasada komponowania wiosennych sałatek jest tylko jedna – musi być zielono.

Składniki

  • kilka zielonych szparagów
  • 1 awokado
  • 1 opakowanie sera typu feta
  • miks sałat
  • • pęczek rzodkiewki
  • 100 g zielonego groszku (może być mrożony)
  • 100 g Orzechów laskowych np. Bakalland
  • kilka liści natki pietruszki i szczypiorek do dekoracji
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka soli

Sposób przygotowania

Szparagi myjemy, odcinamy suche końcówki, większe dzielimy na pół i wkładamy do wysokiego garnka z osoloną wodą. Po zagotowaniu wody gotujemy je około 5-8 minut, aż będą miękkie, ale zostaną chrupiące.  Mrożony groszek przelewamy ciepłą wodą, rzodkiewkę kroimy w plasterki, a awokado w paski. Całość łączymy z sałatą, posypujemy pokruszoną fetą i orzechami laskowymi, posiekaną pietruszką i odrobiną szczypiorku. Polewamy dwiema łyżkami oliwy. 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje