Ziemniaki z jajkami

Wszyscy kochamy ziemniaki i wszyscy kochamy jajka! Co się stanie, gdy połączymy te dwa przysmaki? Powstanie smaczny, prosty obiad, którego nie można zepsuć i który zasmakuje wszystkim! Smacznego!

Prosto i smacznie!
Prosto i smacznie!123RF/PICSEL

Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Ugotuj również na twardo jajka. Ostudź je lekko i obierz ze skorupek.

W rondelku rozgrzej masło. Gdy się rozpuści, oprósz je mąką. Cały czas mieszając, przygotuj zasmażkę. Stopniowo dolewaj do niej zimny bulion z warzyw. Całość gotuj na małym ogniu około 20 minut. Połącz z kremówką i ogrzewaj jeszcze chwilę. Zdejmij z ognia.

Do sosu wsyp ulubione zioła i przyprawy, całość wymieszaj. Dopraw cukrem oraz odrobiną octu. Sos rozlej do talerzy, dodaj ugotowane ziemniaki i połówki jajek.

"Ewa gotuje": Zalewajka na białej kiełbasiePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas