Złociste ślimaczki

Dobra propozycja na imprezę, ale też na... śniadanie inaczej!

Ślimaczki z pomidorami
Ślimaczki z pomidorami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj je cienką warstwą keczupu  (zostaw po jednej stronie pasek 1 cm bez keczupu).

2. Rozłóż następnie plastry sera żółtego, na nim cienkie plasterki  pomidorów, a na tym plastry szynki.

3. Tak przygotowane ciasto z dodatkami zwiń w roladę. Następnie  pokrój ją na plastry o grubości ok. 2 cm. Powstałe "ślimaczki" rozłóż  na papierze do pieczenia. Posmaruj je na wierzchu roztrzepanym żółtkiem. Piecz w temperaturze 200°C. ok. 20 minut. Podaj na ciepło lub na zimno jako przekąskę (możesz dodatkowo  posypać np. posiekanym szczypiorkiem).

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas