Sałatka śródziemnomorska - przysłała Agnieszka

Sałata zielona, 3 średnie pomidory, ogórek zielony, 1 papryka surowa, 1 cebula, 1/3 słoika zielonych oliwek, 3-4 plastry sera feta, ząbek czosnku (można dużo więcej), oliwa z oliwek, cytryna, bazylia i oregano (lub mieszanka ziół kuchni włoskiej).

Przyrządzanie:

Reklama

Warzywa umyć i pokroić najlepiej na dość duże kawałki (całe plasterki ogórka, oliwek kroić nie trzeba). Ser pokroić w kostkę. Czosnek wycisnąć, dodać oliwę, wcisnąć trochę cytryny, dodać po około łyżeczce bazylii i oregano. Wszystko razem wymieszać. Podawać można do mięs, dań głównych jako przystawkę, ale polecam serwować razem z grzankami i lampką czerwonego lub białego wina.

Dowiedz się więcej na temat: oliwa | sałatka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje