Reklama

800 złotych za pizzę. To nie żart, to restauracja nad Bałtykiem

Wykwintne dania potrafią zaskoczyć ceną. W końcu najlepszej jakości składniki, nieoczekiwane kompozycje smakowe i umiejętności szefów kuchni mają swoją cenę. Kwoty rzędu kilkuset złotych za danie w najlepszych restauracjach świata nikogo już nie dziwią. Co jednak gdyby zapłacić tyle za… pizzę?

W internecie zrobiło się głośno o restauracji Casa di Paolo w Redzie na Pomorzu. Wszystko za sprawą youtubera MrKryha, który z okazji przypadającego kilka dni temu dnia pizzy postanowił spróbować najdroższej pizzy w Polsce. Kosztuje ona 799 zł i jest dostępna tylko na specjalne zamówienie.

Zobacz również: Idealna włoska pizza. Jak ją przygotować? Pizza chef zdradza swój sekret

Skąd tak wysoka cena? 

Za cenę pizzy odpowiadają ekskluzywne składniki kulinarne, wykorzystane do jej przygotowania. Te luksusowe produkty odznaczają się wysoką jakością i nietypowym smakiem. Na najdroższej w Polsce pizzy można znaleźć: 

Reklama
  • kawior z jesiotra syberyjskiego, 
  • świeżo startą czarna trufla, 
  • homara gotowanego w białym winie,
  • jadalne złoto.

Youtuber podzielił się w komentarzu pod filmem orientacyjnymi cenami tych luksusowych składników. "Trufla 200 zł, kawior 200 zł, homar 120-150 zł, jadalne złoto około 80 zł, ciasto barwione węglem ręcznie wyrabiane, wino, mozzarella fior di latte (jeszcze z kilkanaście zł)" - wymienił. 

W swoim filmie MrKryha opowiada o daniu, opisując jego smak w następujący sposób: 

Zobacz również: Makłowicz jest przeciw, ale Polacy ją kochają! Prosty przepis na pizzę hawajską

Youtuber zapytał też internautów, co sądzą o takiej pizzy i czy sami by się na nią skusili. Opinie pod filmem są wyraźnie podzielone. 


INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: pizza | youtuber | restauracje
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy