Jakie zioła dodawać do młodych jarzyn

Przygotowując farsze do jarzyn, nie oszczędzaj ziół i przypraw – młode warzywa je uwielbiają!

Przygotowując farsze do jarzyn, nie oszczędzaj ziół
Przygotowując farsze do jarzyn, nie oszczędzaj ziół 123RF/PICSEL

Szczypiorek i czosnek

Ten zestaw idealnie pasuje do farszów na bazie twarożku i mielonego mięsa. Najczęściej jest jednak stosowany do warzywnych przekąsek z farszem jajecznym.

Mięta plus natka

Ich orzeźwiający, intensywny aromat świetnie podkreśli smak faszerowanych warzyw podawanych na surowo. Najlepiej z nadzieniem na bazie makaronu, ryżu lub różnych kasz.

Koperek oraz rzeżucha

Te zioła najczęściej stosowane są do farszów przygotowanych z ryb oraz delikatnych gatunków mięs – kurczaka, indyka albo cielęciny.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas