Ciasto imbirowo-jabłkowe krok po kroku

Składniki: 75 g kandyzowanego imbiru, 300 g jabłek, 2 łyżki soku z cytryny, 250 g masła, 250 g cukru, cukier waniliowy, 4 jajka, 500 g mąki, opakowanie proszku do pieczenia, 200 ml mleka, 25 g kakao, 100 g gorzkiej czekolady, tłuszcz i bułka do formy.

article cover
Smacznego

Ciasto imbirowo-jabłkowe krok po kroku

Oprószyć kakao. Można podawać z bitą śmietaną.
Czekoladę pokroić, roztopić i polać ciasto
Piec w 175 st. C przez 70 minut. Odstawić na 15 minut i wybić z formy. Odstawić, aby ostygło.
Ciasto jasne i ciemne nakładać na przemian do formy.
+8
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas