Reklama

Reklama

Lody pietruszkowe

Pietruszki obierz, pokrój na kawałki i wyciśnij z nich sok w sokowirówce.

Składniki:

  • 700 g korzenia pietruszki
  • 500 ml mleka 3,2 proc.
  • 5 żółtek
  • 2 czubate łyżki cukru
  • miód

Reklama

Sposób przygotowania:


Pietruszki obierz, pokrój na kawałki i wyciśnij z nich sok w sokowirówce. Miąższ gotuj z mlekiem przez 20 minut. Potem przecedź przez sitko. W tym czasie utrzyj żółtka z cukrem. Dodaj do nich gorący wywar mleczno-pietruszkowy. Podgrzewaj, mieszając, aż temperatura wyniesie 75 stopni. Zdejmij z ognia, ostudź, umieść w maszynie do lodów. Podawaj polane miodem.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje