Reklama

Reklama

Naleśniki gryczane z bananami i czekoladą

Na śniadanie lub obiad. Pyszne!

Składniki

  • łyżka masła
  • szklanka mąki pszennej
  • szklanka mąki gryczanej
  • sól
  • 4 łyżki cukru
  • olej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki - dodatki

  • mleczna czekolada
  • gorzka czekolada
  • kilka łyżek mleka
  • łyżka masła
  • łyżka miodu
  • aromat pomarańczowy
  • banany
  • płatki migdałowe
  • orzechy

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj obie mąki, sól, cukier, mleko, roztopione masło, proszek do pieczenia. Odstaw na 20 minut. Smaż placki na oleju. 

2. W kąpieli wodnej rozpuść czekolady, mleko, masło, miód i aromat. Wymieszaj. Placki układaj na talerzu z bananami. Polej sosem, posyp migdałami i orzechami. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje