Reklama

Reklama

Zupa jarzynowa z cielęciną

Po 10. miesiącu życia.

Składniki

  • 40 g cielęciny
  • 1 ziemniak
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1 łyżeczka masła, oliwy lub oleju rzepakowego
  • kilka gałązek koperku

Przygotowanie
Warzywa dokładnie umyj, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce, ziemniak pokrój w kostkę. Koperek opłucz, osusz, a potem drobno posiekaj.

Warzywa oraz umyte mięso wrzuć do ok. 300 ml wrzątku i gotuj 15-20 minut. Następnie wyjmij z wywaru mięso, dokładnie je rozdrobnij i ponownie dodaj do zupki.

Wzbogać danie masłem, olejem lub oliwą oraz koperkiem i ponownie zagotuj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje