Reklama

Reklama

Włącz przemianę - przepisy bogate w błonnik

Błonnik pełni bardzo ważną funkcję w organizmie. Reguluje przemianę materii, pobudza pracę jelit, pomaga zachować zdrową sylwetkę i chroni przed wieloma chorobami. Niestety wielu Polaków bagatelizuje jego rolę i nie bilansuje swojej diety pod kątem obecności tego roślinnego składnika. Tymczasem wystarczy odpowiednio skomponować śniadanie lub małe przekąski, by dostarczyć do organizmu odpowiednią porcję błonnika rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego. Dodatkowo zawsze można wspomóc się odpowiednimi suplementami diety.

Głównymi źródłami błonnika są produkty zbożowe, owoce, warzywa, rośliny strączkowe i orzechy. Wystarczy ciekawie je z sobą połączyć, by uzyskać pyszne, bardzo zdrowe i łatwe w przygotowaniu dania.  E- Book "Włącz przemianę - produkty bogate w błonnik" to zbiór najlepszych, pełnych błonnika przepisów na lekkie przekąski. Znajdziecie w nim szybkie w przygotowaniu i niedrogie  propozycje na śniadanie, drugie śniadanie czy lunch.

Reklama