Gulasz z boczkiem, grzybami i dynią

Sycący i smaczny

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 30 dag chudej wołowiny
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 15 dag małych pieczarek
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • pół szklanki mąki
  • szczypta tymianku
  • szczypta majeranku
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • karczochy ze słoika
  • dynia konserwowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Wołowinę, boczek i pieczarki pokrój w kostkę, przypraw pieprzem, odstaw. Cebule pokrój w plastry. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj boczek i pieczarki, smaż, cały czas mieszając. 

2. Mięso obtocz w mące, obsmaż. Włóż do garnka mięso, pieczarki, boczek, cebulę. Podlej wodą, dodaj tymianek, majeranek, ziele angielskie i liście laurowe, przypraw solą i pieprzem. Duś 1,5 godziny. Pod koniec dodaj karczochy. W miseczkach dekoruj dynią konserwową. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje