Sernik z kokosem

Tradycyjne ciasto z kokosową nutą.

Składniki:

  • 1 kg tłustego twarogu
  • 8 jajek
  • szklanka cukru pudru
  • 20 dag masła
  • 2 łyżki kaszy manny
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • budyń wanilinowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mleczka kokosowego
  • 25 dag wiórków kokosowych
  • 3 łyżki płatków migdałowych

Reklama

Przygotowanie:


1. Masło utrzyj w makutrze na pulchną masę. Pod koniec ucierania dodawaj po łyżce cukru pudru, dalej ucieraj, aż masa będzie pulchna i prawie biała. Jajka umyj, osusz, oddziel żółtka od białek. Dodawaj po jednym żółtku, ucieraj (ucieranie powinno trwać około 15 minut).


2. Twaróg zmiel trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Dodawaj po łyżce twarogu do masy, ucieraj.


3. Dodaj kaszę, mąkę ziemniaczaną, wiórki i mleko kokosowe. Ubij białka, pianę dodaj do ciasta. Wlej do formy, piecz 50 minut w temp. 180 st.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje