5 prostych i smacznych potraw z łososia

Sprawdzą się na co dzień i od święta.


Reklama

 

Składniki:

  • pęczek zielonej cebulki
  • 300 g śmietany
  • 4 jaja
  • sól, pieprz
  • 600 g filetu z łososia bez skóry
  • pęczek koperku
  • 100 g sera Cheddar
Przygotowanie:

Zieloną cebulkę i koperek pokroić. Śmietanę zmieszać z jajkami, doprawić solą i pieprzem. Łososia pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, umieścić w żaroodpornej formie. Posypać cebulką i koperkiem, zalać śmietaną z jajkami i posypać startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać 50 minut w 175 st. C. Podawać z bagietką.

 Czas przygotowania: 70 minut

Jedna porcja zawiera: 3100 kJ/740 kcal

 

 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje