Reklama

Reklama

Najciekawsze przepisy na muffinki

Muffinki Latte Macchiato

Składniki na 12 sztuk:

Reklama

- 200 g masła,
- 175 g cukru,
- sól,
- 3 opakowania cukru waniliowego,
- 5 jajek,
- 350 g mąki,
- 1 opakowanie proszku do pieczenia,
- 60 g orzeszków piniowych,
- 300 g śmietany,
- 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej,
- 1 łyżka kakao

Przygotowanie:

Masło, cukier, sól i 1 opakowanie cukru waniliowego ubić na kremową masę za pomocą robota kuchennego. Kolejno dodawać jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i również dodać. Foremki papierowe umieścić w formie na 12 muffin. Ciasto rozdzielić do foremek. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 st. C przez 20-25 minut. Po 7 minutach muffiny posypać orzeszkami piniowymi, piec dalej.

Upieczone babeczki wyjąć z papierowych foremek, i porozcinać. Śmietanę ubić z kawą rozpuszczalną, stopniowo dodawać 2 opakowania cukru waniliowego. Masę nakładać na dolną część muffinek, nakrywać wierzchnią częścią. Oprószyć kakaem.

Czas przygotowania: 50 minut

Jedna porcja zawiera: 1840 kJ/439 kcal

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje