Schab w ziemniakach

Solidny obiad.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg ziemniaków,
- 0,5 kg schabu środkowego,
- 1 żółtko,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- 2 łyżki mąki,
- 30 dag pomidorków koktajlowych,
- 2 łyżki masła

Przygotowanie:

Schab oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na porcje i lekko rozbić tłuczkiem. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce, dokładnie wycisnąć, połączyć z żółtkiem, doprawić solą i pieprzem. Mięso oprószyć mąką i obłożyć ziemniakami. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Kotlety podawać z pomidorkami przesmażonymi na maśle. Czas przygotowania 1 h.
Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: wieprzowina | ziemniaki | schab

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje