Reklama

Reklama

Dżem na wytrawnie z papryki

Oto przepis na dżem, który doskonale nadaje się mięs i wędlin. Wytrawny dżem paprykowy z przyprawami to pyszna alternatywa dla surówki do obiadu.

Składniki

  • 4 duże papryki
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta oregano
  • szczypta tymianku

Papryki opłukać, rozkroić, oczyścić z ziaren, zmiksować. 

Przełożyć do garnka, dodać cukier i przyprawy, gotować na słabym ogniu, aż zgęstnieje. P

Przełożyć do salaterki, można zawekować w słoiku. Podawać na zimno lub na gorąco do pasztetów, wędlin i mięsa np. z indyka.

***

Zobacz również:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje