Reklama

Reklama

Zebra w polewie kajmakowej


Czas przyrządzenia: 105 minut
Składniki dla: 20 porcji

Składniki

  • 6 jajek
  • 40 dag cukru
  • 30 dag mielonych orzechów
  • 1 łyżka kakao
  • 1 margaryna
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • 7–8 łyżek mleka
  • tłuszcz i tarta bułka do foremki
  • 1 gotowa polewa toffi

Sposób przygotowania

1. Rozbij 3 jajka. Żółtka odłóż, a białka ubij na sztywno z 2/3 szkl. cukru. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z orzechami oraz kakao.
2. Margarynę utrzyj z resztą cukru i jajek oraz z żółtkami. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, mleko. Utrzyj.
3. Foremkę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Warstwami układaj ciasto i masę orzechową. Piecz 70 minut w 180 st. Oblej polewą.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje