Zebra w polewie kajmakowej

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL
zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rozbij 3 jajka. Żółtka odłóż, a białka ubij na sztywno z 2/3 szkl. cukru. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z orzechami oraz kakao.
2. Margarynę utrzyj z resztą cukru i jajek oraz z żółtkami. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, mleko. Utrzyj.
3. Foremkę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Warstwami układaj ciasto i masę orzechową. Piecz 70 minut w 180 st. Oblej polewą.

Wyjątkowy tort "Czarny las"Interia Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas