Zimowe smaki – herbata na trzy sposoby
Kiedy za oknem pojawia się śnieg, deszcz oraz przenikliwy wiatr, to nic tak nie poprawia zimowego nastroju jak kubek gorącej herbaty. Są takie smaki i składniki, które przenoszą nas do czasów dzieciństwa i wprawiają w dobry nastrój. Chcąc przeżyć kilka chwil beztroski, warto przygotować wyjątkową herbatę!
Herbata z pomarańczą i anyżem
Sposób przygotowania
Wodę gotujemy razem z anyżem przez ok. 3 minuty. Zalewamy herbatę i parzymy 3 do 5 minut. Dodajemy plasterki pomarańczy i dosładzamy miodem do smaku.
Herbata z cynamonem i jabłkiem
Sposób przygotowania
150 ml wody gotujemy z kardamonem i herbatą przez ok 3 minuty. Dodajemy mleko i podgrzewamy. Przelewamy przez sitko do kubków, posypujemy odrobiną cynamonu. Możemy dosłodzić herbatę miodem do smaku.