Reklama

Zimowe smaki – herbata na trzy sposoby

Kiedy za oknem pojawia się śnieg, deszcz oraz przenikliwy wiatr, to nic tak nie poprawia zimowego nastroju jak kubek gorącej herbaty. Są takie smaki i składniki, które przenoszą nas do czasów dzieciństwa i wprawiają w dobry nastrój. Chcąc przeżyć kilka chwil beztroski, warto przygotować wyjątkową herbatę!

Herbata z pomarańczą i anyżem

Składniki

  • Herbata Akbar Pure Ceylon
  • 3 plasterki suszonej pomarańczy
  • 2 gwiazdki anyżu
  • Łyżeczka miodu

Sposób przygotowania

Wodę gotujemy razem z anyżem przez ok. 3 minuty. Zalewamy herbatę i parzymy 3 do 5 minut. Dodajemy plasterki pomarańczy i dosładzamy miodem do smaku.


Herbata z cynamonem i jabłkiem

Składniki

  • Herbata Akbar Pure Ceylon
  • 100 ml mleka
  • ½ łyżeczki kardamonu
  • Łyżeczka miodu
  • Odrobina cynamonu

Sposób przygotowania

150 ml wody gotujemy z kardamonem i herbatą przez ok 3 minuty. Dodajemy mleko i podgrzewamy. Przelewamy przez sitko do kubków, posypujemy odrobiną cynamonu. Możemy dosłodzić herbatę miodem do smaku. 

INTERIA.PL/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy