Pudding dyniowo-korzenny
Zawarte w tym dyniowym puddingu składniki odżywcze sprawiają, że możesz się nim rozkoszować bez wyrzutów sumienia. Aby zwiększyć jego dobroczynny wpływ na urodę, posyp każdą porcję pierzgą i posiekanymi orzechami włoskimi.
Dodawaj tę upiększającą przyprawę do smoothie, płatków śniadaniowych, słodkich wypieków i puddingów albo używaj zawsze, gdy masz ochotę na porcję odmładzających składników i jesiennego smaku.
Przygotowanie przyprawy:
Wrzuć cynamon, imbir, goździki, ziele angielskie i gałkę muszkatołową do małej miski i dokładnie wymieszaj. Przełóż do szczelnego pojemnika i przechowuj maksymalnie przez rok.
Przygotowanie puddingu:
W blenderze wysokoobrotowym połącz dynię, banana, mleko migdałowe, siemię lniane, syrop klonowy, przyprawę korzenną, cynamon i wanilię. Blenduj na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji - przez 60-90 sekund.
Podawaj od razu albo schładzaj przez 30 minut lub dłużej, by uzyskać gęstszą konsystencję.
Przepis pochodzi z książki Jolene Hart "Eat Pretty. Jedz i bądź piękna". Wydawnictwo Znak. Premiera: 11 stycznia 2017