czekolada

(Przepisy)

Artykuły (91)

  • Prawdziwa twarda czekolada - agatakata

    • Środa, 27 lipca 2005 (09:15)
    Składniki: opakowanie mleka w proszku, 1litr zwykłego mleka, kostka masła śmietankowego, 4 łyżeczki kakao wedlowskiego niesłodzonego, szklanka cukru.
    kakao, mleko, czekolada
  • Czekolada na odwagę

    Czekolada na odwagę

    • Środa, 7 kwietnia 2004 (12:49)
    Fińscy naukowcy przeprowadzili badania, z których wynika, że dzieci kobiet, które w czasie ciąży regularnie jadły czekoladę, są szczęśliwsze, bardziej ruchliwe, częściej się śmieją, a...
    czekolada
  • Wieczorowe suknie z czekolady

    Wieczorowe suknie z czekolady

    • Wtorek, 4 listopada 2003 (08:49)
    Kilkanaście słodkich, upojnie pachnących i rozpływających się w ustach kreacji podziwiać można na smukłych sylwetkach top-modelek w czasie pokazów na, bijących rekordy popularności,...
  • Rodzynkowiec - przysłała Agnieszka

    Rodzynkowiec - przysłała Agnieszka

    • Piątek, 29 sierpnia 2003 (11:58)
    na masę budyniową: 2 i ½ szklanki mleka, 4 łyżki cukru kryształu, 2 budynie czekoladowe, 1 kostka margaryny; na masę czekoladową: 40 dag rodzynek, 1 czekolada mleczna, 1 czekolada...
    porzeczki, rodzynki, czekolada
  • Czekolada najlepsza na kaszel?

    Czekolada najlepsza na kaszel?

    • Piątek, 6 grudnia 2002 (06:50)
    Brytyjscy naukowcy znaleźli w czekoladzie substancję, która może być nowym lekarstwem na kaszel.
    testy, badacze, naukowcy, czekolada
  • Czekolada dla kotów

    • Niedziela, 24 listopada 2002 (10:11)
    Gorzka, biała, z bakaliami lub nadziewana - niezliczone są rodzaje czekolady... Wcale to jednak nie znaczy, że na rynku nie pojawiają się wciąż nowe jej odmiany i to nie tylko dla...
    kotów, czekolada
  • Czekolada dobra na wszystko

    Czekolada dobra na wszystko

    • Czwartek, 17 października 2002 (11:55)
    Okazuje się, że czekolada jest dobra na wszystko. Słyszeliśmy już o tym, że zawarte w niej substancje poprawiają humor. Ostatanio okazało się, że zmniejszają ryzyko zawału serca.
    ryzyko, czekolada