smażenie ryb

Artykuły (7)

  • Świeże ryby w nadmorskich smażalniach? Uważaj. Banery nie zawsze mówią prawdę

    Świeże ryby w nadmorskich smażalniach? Uważaj. Banery nie zawsze mówią prawdę

    • Sobota, 30 lipca 2022 (05:00)
    Świeży dorsz w chrupiącej panierce podany z frytkami i soczystą surówką - wielu turystów tak wyobraża sobie idealny posiłek nad Bałtykiem. Niektóre smażalnie kuszą przyjezdnych szeroką...
  • Jak zmierzyć temperaturę oleju bez termometru? Trzy proste triki

    Jak zmierzyć temperaturę oleju bez termometru? Trzy proste triki

    • Poniedziałek, 23 sierpnia 2021 (17:25)
    Odpowiednio rozgrzany olej, smalec czy inny tłuszcz jest jednym z warunków udanego smażenia. Potrawy wrzucone na zbyt zimny tłuszcz wchłoną go w dużej ilości, przez co będą nim ociekać....
  • Na jakim oleju smażyć ryby?

    Na jakim oleju smażyć ryby?

    • Sobota, 17 lipca 2021 (06:08)
    Smażenie ryb to nadal jeden z najpopularniejszych sposobów obróbki tego rodzaju produktów. Kuszą nas rumianą panierką, często zajadamy je wraz z sałatką ze świeżych warzyw i złocistymi...
  • Jak panierować rybę?

    Jak panierować rybę?

    • Wtorek, 23 marca 2021 (11:42)
    Cenne składniki i substancje odżywcze zawarte w rybach to jedna z kluczowych przesłanek przemawiających za tym, aby stale gościły w menu i stanowiły jego ważny element. Dietetycy...
  • Jak usmażyć rybę?

    Jak usmażyć rybę?

    • Środa, 16 września 2020 (16:59)
    Ryby powinny jak najczęściej gościć na naszych stołach, ponieważ dostarczają niezbędnych dla organizmu witamin, minerałów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Działają korzystnie na...
  • Najlepsze zamienniki tradycyjnej panierki

    Najlepsze zamienniki tradycyjnej panierki

    • Poniedziałek, 23 grudnia 2019 (12:08)
    Tradycyjna panierka na bazie bułki tartej, mąki i jajka wciąż jest niekwestionowanym liderem na polskich stołach. Niestety jest bardzo kaloryczna, a przyrządzane w ten sposób potrawy mogą...
  • Na jakich tłuszczach najlepiej smażyć potrawy?

    Na jakich tłuszczach najlepiej smażyć potrawy?

    • Środa, 27 lutego 2019 (15:24)
    Smażenie to bardzo popularny rodzaj obróbki termicznej. Smażone potrawy, mimo że są bardziej kaloryczne, przekonują wyjątkowym smakiem i aromatem. Przyrządzane na oleju mięsa i ryby są...