Coś pysznego na obiad. Te potrawy w mig znikną ze stołu

Aktualizacja

Te potrawy w mig znikną ze stołu!

Sajgonki
Sajgonki123RF/PICSEL

Hamburgery z warzywami

Sposób przygotowania

  1. Mąkę przesiej, dodaj drożdże, sól, cukier, ciepłe mleko, jajko, masło i wyrób ciasto. Odstaw. Uformuj kulki, posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz 30 minut w temp. 210°C. 
  2. Do mięsa mielonego dodaj posiekaną cebulę, pietruszkę, sól, pieprz i musztardę. Wyrób. Uformuj kulki, smaż. Układaj na przekrojonych bułkach i przykryj plastrami sera. Zapiecz. Podawaj z majonezem, ketchupem sosem, warzywami oraz serem pleśniowym. 

Sajgonki

Sajgonki
Sajgonki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

  1. Makaron ryżowy ugotuj, grzyby namocz. Zrumień posiekaną w kostkę cebulę i chilli. Wrzuć startą marchewkę, czosnek i imbir. Dodaj mięso, sos sojowy i rybny, smaż. Wymieszaj z makaronem, szczypiorem i jajkiem. 
  2. Papier ryżowy namocz. Nałóż farsz, zawiń jak krokiety i smaż w głębokim oleju. 

Terrina z wieprzowiną

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka i wieprzowinę pokrój. Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodaj olej, wymieszaj i odstaw na kilka godzin. Usmaż posiekaną cebulę, dodaj mięso i zrumień. Zalej wodą, dołóż marchewkę, pietruszkę, seler, musztardę. Duś do miękkości ok. 60 minut. 
  2. Wyjmij warzywa i odparuj mięso. Wymieszaj kukurydzę i posiekaną w kostkę paprykę. Dodaj mięso i wymieszaj. Naczynie do terriny wyłóż folią. Włóż masę mięsną. Żelatynę rozpuść w wodzie. Dodaj ocet i sok z cytryny. Zalej mięso i całość dociśnij. Włóż do lodówki na trzy godziny, posyp natką. 
Terrina
Terrina123RF/PICSEL

POLECAMY TAKŻE: 

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas