Bosacka zdemaskowała skład popularnego produktu. Przysmak Polaków pod lupą ekspertki

Katarzyna Bosacka regularnie demaskuje skład produktów spożywczych i radzi Polakom w kwestii żywności. Tym razem pod lupę wzięła popularny produkt, jakim są pierogi z mięsem. Nim kupimy ten pakowany przysmak, lepiej sprawdzić skład. – 15 proc. mięsa… Pytanie co jest resztą – zwraca uwagę Katarzyna Bosacka.

Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę kolejny popularny produkt
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę kolejny popularny produkt123RF/PICSEL

Spis treści:

    Katarzyna Bosacka od wielu lat cieszy się ogromną sympatią widzów i internautów. Od wielu lat dzieli się z nimi swoją wiedzą dotyczącą odżywiania. Popularność zyskała jako prowadząca program "Wiem, co jem i wiem, co kupuję". Bosacka jest też aktywna w mediach społecznościowych - na Instagramie obserwuje ją 140 tys. osób.

    Na swoim profilu dzieli się przede wszystkim kulinarnymi ciekawostkami, sprawdza składy różnych produktów i daje wskazówki, jak robić świadome zakupy. Od czasu do czasu porusza również temat paragonów grozy.

    Bosacka zdemaskowała skład popularnego produktu. Wzięła pod lupę przysmak Polaków

    Katarzyna Bosacka od wielu lat radzi Polkom i Polakom w kwestii świadomych zakupów
    Katarzyna Bosacka od wielu lat radzi Polkom i Polakom w kwestii świadomych zakupówAKPA

    Tym razem Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę przysmak Polaków, mianowicie: pierogi z mięsem. W tym celu wybrała się do sklepu i zaczęła sprawdzać poszczególne propozycje.

    - Polacy kochają pierogi z mięsem, ale zanim je kupimy, warto sprawdzić skład. Bo tutaj mamy tylko 27 proc. zawartości mięsa, do tego błonnik pszenny, teksturat grochowy, konserwant i sztuczny aromat - opisuje Bosacka pierwszy z produktów.

    - A w tych pierogach mięsa jeszcze mniej, zaledwie 24 proc., do tego wypełniacze i konserwanty. A tu nasz rekordzista - kontynuuje. - 15 proc. mięsa. Pytanie, co jest resztą... - powiedziała w opublikowanym na Instagramie filmiku.

    - Tak naprawdę uczciwy producent poda na opakowaniu zawartość farszu w stosunku do ciasta. Jeśli na pierwszym miejscu jest mąka, to wiadomo, że pierogi będą głównie kluchą. A jeśli jest mięso: dobra nasza - podsumowała Katarzyna Bosacka.

    Zobacz też:

    Nowe nagranie Bosackiej. W komentarzach poruszenie

    Jej nagranie nie pozostało bez odpowiedzi.

    • "Ja robię pierogi sama. Uwielbiam robić i jeść pierogi. Dzisiaj mam w planach produkcję pierogów z jagodami. Nie oznacza to, że nie zamawiam pierogów w restauracji, czy nie kupuję garmażeryjnych. Zawsze jednak zwracam uwagę na skład" - napisała jedna z komentujących osób.
    • "Cenne informacje, jak zawsze",
    • "Mam porównanie - od pewnego czasu w moim mieście otwarto pierożkarnię i widzę, jaka jest różnica między takimi fabrycznymi pierogami, a sprzedawanymi tam. Smaczne, dobre składy",
    • "Zawsze robię sama. Wiem, co jem i są pyszne",
    • "Najlepsze pierogi to te zrobione przez mamę czy babcię"

    - pisali internauci.

    Nie tylko treść nagrania wzbudziła ich zainteresowanie. Część komentujących zwróciła również uwagę na sukienkę Bosackiej. "Pięknie pani wygląda w tej sukience", "Pierogi pierogami, ale wygląda pani pięknie" - komplementowali Katarzynę Bosacką.

    ***

    Tak działa mechanizm "zajadania" stresu. Nowe ustalenia australijskich naukowców Newseria Lifestyle
    INTERIA.PL
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
    Dołącz do nas