Reklama

Reklama

Kiszona kapusta dla malucha

Kapustę kiszoną można podawać dziecku, które skończyło 11 miesiąc życia. Najlepiej kupować ją w sklepie ekologicznym, nie pakowaną w folię, lecz w słoiku.

Kiszona kapusta skutecznie wzmacnia pracę układu odpornościowego.

Jest doskonałym źródłem witamin: C, B12, E, karotenoidów oraz bakterii Lactobacillus, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit i chronią organizm przed wniknięciem chorobotwórczych drobnoustrojów.

Dzięki takiemu składowi kiszona kapusta wzmacnia pracę układu odpornościowego, oczyszcza organizm z toksyn, a także wspomaga pracę układu pokarmowego.

Staraj się kupować kapustę naturalnie kiszoną, którą się przechowuje w beczce albo w kamiennym garnku - jest żółtawa i szklista. Kapusta kwaszona chemicznie - jasna i krucha - raczej nie nadaje się dla dziecka.

Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: kapusta kiszona

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy