Reklama

Reklama

Domowe pancakes z konfiturą

Propozycja śniadaniowa

Składniki - ciasto

  • 1 i ¼ szklanki maślanki
  • ¼ szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¼ szklanki oliwy
  • Szczypta soli do smaku

Składniki - konfitura

  • 120 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) np. Bakalland
  • Wyciśnięty sok z pomarańczy
  • Szczypta soli
  • Szczypta cynamonu
  • 75 g orzechów pinii np. Bakalland

Sposób przygotowania

Za pomocą blendera wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Rozgrzewamy patelnię i na średnim ogniu smażymy pancakes z dwóch stron. Następnie na osobnej patelni przygotowujemy konfiturę sok z pomarańczy i Złote owoce, gotujemy przez chwilę, a następnie blendujemy do osiągnięcia gładkiej masy. Dodajemy przyprawy oraz orzechy pinii, wszystko dokładnie mieszamy. Polewamy panckakes konfiturą. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje