Pyszny tatar z łososia

Dla miłośników potraw z ryb

Tatar z łososia
Tatar z łososia123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Oliwę wymieszaj z sokiem z limonki lub cytryny i solą. Cukinię pokrój w cienkie plasterki. Ułóż je na talerzach i posmaruj cytrynową oliwą. Przygotuj sos: wymieszaj mokre składniki, wciśnij czosnek , dopraw pieprzem i odstaw na pół godziny do lodówki. Łososia posiekaj. Cebulki dymki posiekaj i połącz z łososiem. Dopraw solą, 1 łyżką soku z cytryny i posiekanym koperkiem (zostaw gałązkę do dekoracji). Tatara wyłóż za pomocą kokilki na plastry cukinii. Udekoruj plasterkiem cytryny, koperkiem i oliwką, podawaj z sosem majonezowym.

Łosoś miętowyInteria Kulinaria
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas