Reklama

Reklama

Zupa włoska

Zaskoczy cię smakiem!

Składniki

  • oliwa
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • por
  • czerwona
  • papryka
  • seler naciowy
  • marchewka
  • kmin rzymski
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • 1/2 opakowania drobnego makaronu
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki kukurydzy
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 2 łyżki bułki tartej
  • jajko

Sposób przygotowania

1. Na oliwie podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, czosnek, por, paprykę, seler i marchewkę. Przypraw. Zalej wrzątkiem. Dodaj kukurydzę. Gotuj 10 minut. 

2. Mięso wymieszaj z przyprawami, bułką tartą i jajkiem. Dodaj do zupy. Wsyp makaron. Delikatnie wymieszaj, gotuj 20 minut. Posyp parmezanem. 

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje