Łosoś z sałatką i pomidorową salsą - Elżbieta

<b>Składniki dla 4 osób</b>: 600g fileta z łososia; Marynata: oliwa z oliwek, łyżeczka siekanego czosnku, miąższ z cytryny, świeża kolendra; salsa pomidorowa: 1/2 szklanki oliwy, świeża kolendra, miąższ z cytryny, 2 świeże papryki czuszki, łyżeczka siekanego czosnku, miąższ z 3 pomidorów, sól, pieprz do smaku. Sałatka: świeża kolendra, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, łyżeczka siekanego czosnku, tacka kiełków słonecznika, tacka kiełków soi i lucerny, 10 pomidorów koktajlowych, pęczek szczypiorku, sól, pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Łososia włożyć na 6 godzin do szklanej miski z marynatą. Następnie upiec steki z łososia na grillu. Podawać z sałatką i pomidorową salsą. Ummmm..., miodzio...

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas