Migdałowa szarlotka - przysłała Agata

1,5 kg jabłek, np. renet; 1 cytryna; 25 dkg mąki; 20 dkg cukru; 200 ml jogurtu naturalnego; 3/4 szklanki oleju; 3 jajka; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1 opakowanie cukru waniliowego; 5 dkg płatków migdałowych; cukier puder

INTERIA.PL

Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wlać olej i jogurt, wbić jajka, dokładnie zmiksować. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, a potem na plasterki, skropić sokiem z cytryny.

Ciasto podzielić na 3 części, wyłożyć je do tortownicy, przekładając jabłkami, na wierzchu położyć warstwę jabłek. Ciasto piec ok. 50 minut w temp. 180 st.C. Posypać płatkami migdałowymi i cukrem pudrem. Smacznego:)

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas