Reklama

Reklama

Salsa - july8

Składniki: 35 dag papryki ostrej (obrać w rękawiczkach), 1/2 kg papryki słodkiej (dowolny kolor), 2 kg pomidorów czerwonych (bez skórki), 1/2 kg cebuli.

Przygotowanie

Reklama

Wszystkie składniki pokroić, dodać garść zielonej pokrojonej pietruszki. Dodać: 1,2 szklanki octu 5 proc. , 0,7 szklanki 10 proc., 1 łyżka soli niejodowanej, 2-3 ząbki czosnku pokroić drobno, 2 łyżki cukru.

Gotować na małym ogniu, nie przypalić! 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuścić w zimnym wywarze tej masy i dodać pod koniec gotowania.Gorące przekładać do słoików. Pasteryzować 20 minut. Smacznego!!!

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje