Tiramisu - Halina

<b>Składniki: </b> 1 opakowanie sera Mascarpone, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej, kakao, 2 paczki biszkoptów, 2 łyżki alkoholu.

Przygotowanie

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, do tego dodać ser, na koniec ubitą z 2 białek pianę. Biszkopty układamy lekko nasączone kawą z dodatkiem alkoholu. Na to kładziemy masę serową, posypujemy gorzkim kakao, następnie drugą warstwę biszkoptów, masę serową i kakao. Należy powtarzać tę czynność w zależności od naczynia, w jakim robimy tiramisu. Na koniec zawsze warstwę posypujemy kakao. Ja osobiście robię to w kwadratowej blasze - wychodzą 3 warstwy, ale mogą być tylko 2.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas