ZDROWIE | Wtorek, 19 stycznia 2021 (10:20)
Jakość wędlin i żółtego sera pozostawia wiele do życzenia, nabiał jest coraz mocniej krytykowany, a większość z nas nie wyobraża sobie jadłospisu wykluczającego pieczywo. Wielokrotnie słyszałam wypowiadane z rezygnacją pytanie: ”No to z czym ja mam jeść ten chleb?” Dziś dwie proste pasty kanapkowe, w których się rozsmakujesz z zyskiem dla zdrowia.
1 / 4
Czasem tak mocno utrwalimy swoje nawyki, że mimo iż organizm wysyła sygnały, że coś nam nie służy, nie chcemy się tego puścić. Boli cię brzuch, masz sensacje jelitowe po produktach, które zjadasz – to najbardziej oczywisty sygnał, że trzeba z nich zrezygnować. Boksowanie się z własnym ciałem nikomu się nie opłaca. Permanentne rozdrażnianie jelit może skończyć się poważną chorobą – nie warto testować ich wytrzymałości. Niestety, częściej obserwuję rozgoryczenie i narzekanie na złą jakość wędlin i serów niż gotowość do szukania nowości, czas to zmienić. Dla wielu z nas hummus, pasta z cieciorki, jest już smarowidłem oczywistym. Dziś mamy dwie nowe propozycje, które nie wymagają ponadprzeciętnych umiejętności kulinarnych, są smaczne i cenne odżywczo. Sprawdź, posmakuj, przekonaj się.
Źródło: 123RF/PICSEL