Pomidory z patelni z kiełbasą i grzankami

Szybkie danie na lato.

Składniki:

  • 1/3 bagietki
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 kawałki białej kiełbasy
  • 1,5 kg pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz
  • Szczypta cukru
  • 1-2 łyżki octu winnego
  •  Mały pęczek bazylii

Reklama

Przygotowanie:

Bagietkę pokroić na kromki. I usmażyć na oliwie na chrupkie grzanki. Kiełbasy pokroić w plasterki i usmażyć na oliwie, zdjąć z patelni. W pozostałym tłuszczu smażyć cebulę i czosnek przez ok. 8 minut. Dodać pomidory poprzekrawane na pół (ewentualnie na ćwiartki) doprawić solą, pieprzem, cukrem i octem. Dodać kiełbasę, grzanki i pokrojoną bazylię i wymieszać.

Pomidory zapiekane

Pomidory faszerowane dynią

Naleśniki z pomidorami i bekonem

Kefta z salsą pomidorową

Robisz przetwory z pomidorów? Podyskutuj na FORUM!


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje