Kartoflanka z czosnkiem

Pyszna, kremowa zupa z ziemniaków

Zupa z ziemniaków
Zupa z ziemniaków123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki i kawałek selera obierz, umyj, pokrój. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. 

2. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i czosnek. Smaż 5 minut. Dodaj seler oraz ziemniaki. Zalej bulionem i mlekiem. Gotuj przez 20 minut. 

3. Brokuł oczyść, ugotuj osobno w posolonej wodzie. Warzywa na zupę zmiksuj z wywarem. Dolej śmietanę. Przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny, chrzanem. Zupę rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż kawałki łososia i różyczki brokuła.

Pyszny przepis na zupę brokułowąInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas