Leśne skarby na grzankach
Pyszne grzanki z grzybami.

Składniki:
- 25 dag grzybów leśnych (prawdziwków lub podgrzybków), - 2 ząbki czosnku, - 1/4 szklanki wytrawnego białego wina, - 3 łyżki oliwy, - 12 kromek bułki pszennej, - 2 opakowania serka kremowego, - 5 dag parmezanu, - zioła prowansalskie, - sól czosnkowa, - pieprz czarny i biały
Przygotowanie:
Oczyszczone grzyby pokroić w plastry. Rozgrzać łyżkę oliwy. Włożyć grzyby. Posypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, dodać roztarty czosnek. Doprawić solą, 2 rodzajami pieprzu i solą czosnkową. Smażyć 10 minut. Kromki bułki skropić oliwą. Opiec na rumiano w piekarniku. Posmarować cienką warstwą serka kremowego, przykryć grzybami, posypać parmezanem, oprószyć kolorowym pieprzem. Podać na sałacie.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!