Leśne skarby na grzankach

Pyszne grzanki z grzybami.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 25 dag grzybów leśnych (prawdziwków lub podgrzybków),
- 2 ząbki czosnku,
- 1/4 szklanki wytrawnego białego wina,
- 3 łyżki oliwy,
- 12 kromek bułki pszennej,
- 2 opakowania serka kremowego,
- 5 dag parmezanu,
- zioła prowansalskie,
- sól czosnkowa,
- pieprz czarny i biały

Przygotowanie:

Oczyszczone grzyby pokroić w plastry. Rozgrzać łyżkę oliwy. Włożyć grzyby. Posypać 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, dodać roztarty czosnek. Doprawić solą, 2 rodzajami pieprzu i solą czosnkową. Smażyć 10 minut.
Kromki bułki skropić oliwą. Opiec na rumiano w piekarniku. Posmarować cienką warstwą serka kremowego, przykryć grzybami, posypać parmezanem, oprószyć kolorowym pieprzem. Podać na sałacie.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas